Bob Popcorn in Amerika - Maranke Rinck & Martijn van der Linden


Ellis, Dante en Bob Popcorn hebben iets belangrijks ontdekt:

Bob is niet de enige levende maiskorrel!

Er bestaan er nog meer; in Amerika.

En Bob wil ze dolgraag ontmoeten.

In de zomervakantie gaan ze naar boer Bill.

Bill woont vlak bij de popcornfabriek waar Bob vandaan komt.

Zullen ze de andere maiskorrels vinden? (flaptekst)

Na Rotkat, Zepie, Stinkie, een tijger in bed en Don en Sjon is het nu tijd om kennis te maken met Bob Popcorn. Al deze namen zijn personages uit boeken in de Tijgerlezen-reeks van Querido. Boeken voor beginnende lezers zonder AVI-niveaus. Om het leesplezier te vergroten. Ik ben tot nu toe erg positief geweest over deze reeks.

 

Bob Popcorn maakt mij nóg positiever. Ik maak kennis met Bob in zijn derde boek alweer: Bob Popcorn in Amerika. Bob is een levende maiskorrel. Wanneer hij boos is ontploft hij en wordt hij popcorn. Dat is al meteen een grappig gegeven. Ik had geen voorkennis toen ik begon met lezen, maar alles werd snel duidelijk. Daardoor is het boek ook prima los te lezen.

 

Maranke Rinck schrijft vlot en prettig. Haar zinnen lopen soepel en zorgen ervoor dat je door blijft lezen. Zonder dat je het doorhebt, ben je al op de helft van het boek. In eerste instantie schrok ik toen ik het boek in handen kreeg. Het is best dik voor beginnende lezers en dat kan kinderen afschrikken. Maar tijdens het lezen merk je helemaal niet dat het een dik boek met een lang verhaal is.

 

De illustraties van Martijn van der Linden zijn fantastisch. In zwart-wit neemt hij je helemaal mee in het verhaal. Soms zijn er ook tekstballonnetjes verwerkt in de tekening en lees je eigenlijk door in de tekening. Hierdoor lopen tekst en tekeningen in elkaar over en wordt het één geheel.

 

Misschien is het dit wel het leukste boek uit de Tijgerlezen-reeks die ik tot nu toe heb gelezen. Het is niet diepgravend, maar het maakt me vrolijk. En het geeft mij als lezer echt leesplezier. Volgens mij is de serie daar precies voor bedoeld. Ik ga de andere delen over Bob Popcorn zeker lezen!

 Klik hieronder op de titels om mijn andere recensies van Tijgerlezen delen te lezen!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.